subcoşntientu' - varianta populară

on 23:05


Nu ştiu sigur dacă termenul 'semi-inconştienţă' este acreditat oficial la ce voi urma să relatez, dar oricum, în popor se zice 'picatu' pă gânduri'.
Sunt sigur că nu numai mie mi se întâmplă: De exemplu, când mâncăm, ne aşezăm la masă, începem să basculăm în stomac, şi, între timp, furaţi de gânduri, ne trezim că nu mai avem nimic in farfurie. Desigur, asta se intâmplă de cele mai multe ori după o zi ostenitoare, in care tot ce-ţi doreşti e o farfurie de mâncare şi-un pat co'fortabil.
Dar totuşi, este interesant ce se întâmplă în aceste perioade de 'blackout' mental, pentru că, eu cel putin, nu-mi aduc aminte niciodata ce gânduri mi-au traversat capul. Se întâmplă oriunde, făcând aproape orice:
- mergând pe strada
- mîncând
- făcînd dus
- scriind pe blog
- uitându-mă la filme (asta e cea mai des intâlnită)
- incercând să adorm

Bineinţeles, mai sunt şi conştientizările bruşte asupra acţiunilor pe care le executăm, cum ar fi:

aflati mai multe ---------------------------------->



Când ne dăm seama dintr-o data că trebuie sa respirăm, si ne gîndim... oare cum respirăm atunci cînd nu suntem conştienţi de asta? , sau incercăm să ne relaxăm toţi muşchii, să vedem dacă mai respirăm automat.
Şi asta se întâmplă de o grăma' de ori....cum ar fi operaţia de hrănire, (adica atuncea can' mancam) lucru care deja ne este inrădăcinat in departamentul reflexe al creierului, dar când ne concentrăm asupra acestui lucru, scapam furculite, dam mancare pe noi si tot asa... . Se pare, deci, ca multe dintre actiunile pe care la facem zilnic sunt stapanite mai bine de subconstient decat de constient.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

hai ia scrie si tu ceva acolo, sa vaza ochiu'